Preloader
Widget Image

:

1-677-124-44227 info@your business.com 184 Main Collins Street West V. 8007

FOLLOW US ON INSTAGRAM

:

Bogati i (ne)srećni

Bogati i (ne)srećni

Jeste li primetili da novac nije osnova sreće i radosti i da su bogati često nesrećni? Uglavnom žene. 
 Kažu da smo svi rodjeni sa svrhom, ali da ona treba da bude na korist čovečanstva, a ne na ličnu. I sama sam se u jednom trenutku, našla u osećaju da sam imala puno toga, ali sam tražila nešto više. Nešto više od onoga što se iskazuje kroz profit i platu. Interesantno? Šta bi to bilo kada govorimo o poslu? 
Muškarcima se lako odobrava fokus na karijeri i porodici i novac koji steknu je “priznat”. A šta je sa suprugama? One su iz nekog razloga (najčešće majčinstvo) prestale da se bave onim što ih je inspirisalo, a u medjuvremenu su toliko stekle, da ih novac ne pokreće. Imaju ga. Za njih novac nije prepreka. Za njih novac nije neosvojiv. Za njih  je bogatstvo činjenica koju žive. Njima ništa ne nedostaje. Fokusirane su na kuću, porodicu, decu, lifestyle ili ugadjanje sebi. Nemaju fokus ka uvećavanju bogatstva. One traže veći smisao. Nešto dublje. I nisu srećne. Iako se čini da jesu, ali ipak nisu. Nisu. Prepoznaju to i one i pitaju se da li su nezahvalne ili depresivne?  Zašto su bogate i nesrećne?
Hajde da posmatramo sa energetskog prinicipa. Volimo objašnjenja. Postoje JIN I JANG. Postoji muška i ženska energija. Celinu čine oba dela. Muška energija je POSAO, AKCIJA. Ženska je LJUBAV i da ne poverujete – NOVAC! Uslov za novac je da su oba elementa pravilno izbalansirana. Da posla ima dovoljno i da novac dolazi.
Proverite u svojoj okolini – jednostavno je. Ako su odnosi sa muškarcima skladni, bez svadja, čisti i protočni, vrlo je verovatno da imate POSLA I AKCIJE dovoljno. POSLA I AKCIJE, ne i NOVCA od te akcije. A ako su odnosi sa ženama skladni, puni poštovanja za žene u vašem okruženju, bez zavisti, zavidnosti, uz podršku, ljubav i to obostrano (ovde potpada i ljubav prema sebi kao semafor pokazatelj energije) tada deca, zdravlje, uspeh, sreća i novac ulaze u kuću i to na velika vrata, sa dobrim temeljom. 
Da li se zato kaže, da iza svakog uspešnog muškarca, stoji podjednako uspešna žena? Rekla bih da da. Podjednako su uspešni, samo im je fokus drugačiji. Njoj ka domu i svemu što “dom” podrazumeva, a njemu ka spoljnom svetu – lovu. Kao u doba “Kremenka i Kamenka”. Ali žene nisu više zadovljne samo tom ulogom, često se osećaju neprihvaće i odbačene, a novac ih ne motiviše. 

Kako dodje do toga?

Jedan scenario je da žena ima želju da izadje iz kuće, jer se oseća kao domaćica – casalingha-houswife. To se dogodi, najčešće nakon što su deca već malo porasla, kada nema realne potrebe za njenim angažovanjem, a ona ima potrebu da iskaže svoju kreativnost i sposobnost, da se oseća – potrebnom. Drugačije. Bez fokusa na novac i profit. Sa višim ciljem. Ako se u tom momentu ne aktivnira poslovno, ona produžava svoja angaćovanja oko dece, iako je to u osnovi ne čini radosnom više. 
 Drugi scenario je kada prva faza traje dugo i žena počinje da spoznaje da je “izgubilea sebe i svoj svet”, jer su deca otišla na studije u inostranstvo, kućna pomoćnica je redovno tu, novca ima, putuje se dovoljno, shopping je standard. Deluje da je sve “full”, a u stvari sve je “prazno”. U duši. Neretko bivaju i prevarene, jer godine čine svoje, a i muževima je dosadno. Jer je život postao kolotečina. 

I šta onda???

Kreativni projekti su najbolji lek. Na zapadu se supružnici, okreću volonterskim projektima i grupnim aktivnim godišnjim odmorima, kako bi zdravlje podigli na viši nivo i kako bi što duže bili u dobroj kondiciji – odlaze na trekking, planinarenja, porodične triatlone, biciklističke ture, krstarenja po svetu, na aktivnosti koji bude nove želje, ideje i kreativnosti. Postaju sponzori takvih dogadjaja na razne načine. 
A u poslu? Ima li rešenja? Za ženu. Samo za nju. Da bude njen projekat. Kao što je bilo dete – deca – dom. Jer ona ume da se posveti procesu, tako da zdravlje, sreća, radost i ljubav budu deo porodice.One to mogu. Koji je to oblik, da imaju i svoju karijeru?
FONDACIJE – Oblici privrednih subjekta gde investitor nije opterećen profitom, sa ciljem da se doprinese zajednici. Prvi uslov je da se odredi “ciljna grupa” – problem koji neće ili ne može da reši država. Nije važno zašto. Ne može. To je to. Prihvatimo i idemo dalje. Ne kukamo. Žene kao predsednice tih fondacija, pomagale bi drugima svojim vezama, širile ljubav, bile na usluzi. Osetile bi se voljene, potrebne, kreativne i korisne. 
Kako to zvuči? 
Meni zvuči sjajno. Sa jedne strane imamo želju onih koji mogu da investiraju u nešto društveno korisno, a sa druge strane kreativne projekate kojima treba pomoć da ugledaju svetlost dana. 
Hajde da stvorimo svet sa malo više ljubavi!
Ukoliko imate ideju kako da pokrenemo neki od ovakvih projekata, pišite mi. Rado ću objaviti priču o Vašem projektu. A sigurna sam da će i ideja doći do onoga ko će moći da je sprovede. 
Ukoliko želite da saznate koji je Vaš posao iz snova – savetujem IKIGAI konsultaciju.⁠
Ukoliko imate ideju, ali želite da naučite lekcije o preduzetništvu, savetujem ONLINE ŠKOLU PREDUZETNIŠTVA.⁠
Za one koji su pokrenuli ili žele da pokrenu biznis u kolačima, preporučujem da se informišu ovde. 
Za pokrenute biznise, kada Vam treba pomoć u nekoj faz postl – DELEGIRANJU, FINANSIJAMA, MARKETINGU, PRODAJI ili POSTAVLJANJU KORAKA PREMA CILJEVIMA – predlažem rad 1 na 1.⁠ Besplatan razgovor zakažite – ovde
Kada želite da proširite svoju vidljivost, poslovanje i prodaju na teritoriju Italije i ostalih delova EU, pročitajte opis usluga – ovde.
Za više informacija i načinu saradnje možete mi pisati na hello@marinalazarevic.com
BESPLATNE KONSULTACIJE – u decembru i januaru, na ovom linku zakažite 30-minutnu besplatnu poslovnu konsultaciju kako bismo zajedno doneli odluku da li vam je potrebna moja pomoć i na koji način. ⁠